Hoanes Tatilde (Ayşecik Tatilde Tadında)

Takribi 1 haftadır ne internete giriyorum, ne televizyon izliyorum, ne bir şey okuyorum. Hiçbir gelişmeden, olaydan haberim yok. Pırıl pırıl, şeker gibi kafam. Dünya bana güzel. Tatile çıktın mı her şeyden izole olacan, bunu bilir bunu dillerim. "Lan insan yapmadıklarını değil, yaptıklarını anlatır" diyosan, zaten bu yazı da biraz öyle. Önceki yazdıklarımdan biraz farklı. Biraz tatile çıkmış köşe yazarı tadında olabilir. O kafaya girersem dürtün ben kendime gelirim. Eğer 1 haftamı 1 günmüş gibi anlatırsam:

Hani tatillerin, yazlık yerlerin, tatil sonrası anımsatıcı bir şarkısı olur ya, misal 98 senesinde Kumbağ'a gitmişsindir de "oynama şıkıdım şıkıdım" şarkısını duyunca birden Kumbağ'ın krokisini kafanda çizersin, sokaklarını, diskolarını hatırlarsın gibi. Marmaris'i bana anımsatacak olan şarkı zannedersem olabilecek en sikko şarkı (hala kafamın içinde çalmakta) Ben de istiyorum ki Mor ve Ötesi'nden - Güneye Giderken olsun, nebileyim bu aralar radyolarda sık sık çalan, Demir Demirkan'ın - Aşktan Öte'si olsun. Ama ben bir apaçi, bir gurbetçi şarkısına tutuldum a dostlar, canlar, cananlar, yarlar, yaranlar. Yazının bu bölümünü şarkıyı fon müziği olarak okursanız her şey daha da anlamsızlaşacak. Lanet şarkı da hemen şurada bir yerde:



Kahvaltı ve öğle yemeği karışımı öğünümüzü yemek için gayet şık ve nezih bir yerde oturuyoruz. Böyle yumuşak, dingin parçalar çalmakta. Derken birden o şarkı duyuluyor; "olamaz olamaz sensiz yarim" Bu ne la diye gülüp geçiyoruz, kendimizce tespitlerde bulunuyoruz. Yok efendim İsmail YK liderliğinde falan filan, yok efendim şu kesim aslında bunları seviyor, şu tür insanların duygularını anlatmasına yardımcı olan şeyler... Böyle bi burnu kalkık sosyolojik tespitler. Daha sonraki uğrayışlarımızda da denk geliyoruz bu şarkıya ve "dalga geçilen şarkının dile dolanması" hastalığıyla karşı karşıya kalıyoruz. Banyoda, arabada, gece kulübünde, denizde, sevişirken, tepişirken... Her yerde bu şarkı dilimizde. Delirme seviyesinde söylüyoruz. Nakarat kısmını bitirir bitrmez arkadaşlarım rap bölümüne giriyor, o ara uzaklara bakıp hüzünlü hareketler yapıyorum. Kendimize geldiğimiz ara tekne turuna çıkıyoruz:


Tekne turuna gidenler bilir, gitmeyenler için özet geç fitch: koy koy gezip yarım saat duraraktan koylarda çeşitli aksiyonlara falan giriliyor. Zıplıyosun hopluyosun falan. Gerçi yaşlandım mı, adrenalinim mi azaldı bilmiyorum. Eskiden türlü taklalar atan ben, balıklama atlayamadım teknenin üstünden. Top oldum topaç oldum suya düşerken. Neyse. Şimdi tutup rehber gibi anlatmayayım. Fotoğrafa gelirsem ön tarafta Koreli ruh hastası vatandaşlar var. Elbiseyle suya giriyorlar görüldüğü üzre. Burası belgeselci ses tonuyla okunacak - Korelilerin suya kıyafetleriyle girme sebebi, bronz ten istememelerinden. Bronz ten, onların düşüncelerine göre düşük gelirli insanlara ait bir ten rengi. İşçi sınıfı güneşin alnında çalışır ve broz tenli olur, zengin kesim ise kıyafetlerle plazalarda çalışıp süt beyaz ten rengini korur. - Burası belgeselci ses tonuyla okunacak. Böyle mallar işte. Eğer fotoğrafa tıklayıp büyütürsek detaylarda meraklısına bir adet İngiliz götü bulunmakta. Gece hayatı nasıl lan buranın asıl mevzuya gel dersen:



Evet videoda pikseller sayılıyo ama gece kulübüne(içimdeki disko deme aşkı bambaşka) de kamera götürmeyeyim di mi. Bi de onu mu taşicam, kendimi zor taşıyorum. Her neyse kulüp güzel. Gecenin ilerleyen saatlerine doğru herkesin zıvanayla arasındaki mesafeyi açmasıyla bir sıcaklık da oluyor. Peki ben buraya gitsem sevişki ihtimalim kaç dersen; mal veya beceriksiz değilsen %89 derim. Şöyle söyleyeyim: Masamızda arkadaşımla bir müddet sallandıktan sonra, videoda da görülen ışıklı bir yer var tepede, insan silüetlerinin olduğu, oraya çıkak dedik ve çıktık. Mal mal hareketler yapıyoruz. Apaçi dansı deniyoruz. Olamaz olamaz sensiz yarim şarkısını söylüyoruz. Derken önümüze 1.10 boylarında mini elbiseli, İspanyollara benzeyen bir kız geldi. O an kulüp yönetimi gelse "beyler müziği durdurun, haber aldık birazdan buradaki en çirkin kız birden ölecek" dense lak diye önümüze yığılırdı. Anam bu bir kıvırtıyor, bir zıplıyor, bacağını atıyor. Durup durup önümüze geliyor, giderken gülüp gözlerimize bakıyor. Sürtünüyor gidiyor. Parmağının ucuyla pıt yapıp gidiyor.

-Lan deli galiba bu. Yazık günah bu napıyo böyle.
-Hoanesim işve yapıyo işte.
-Midem kalktı lan, o nasıl işve öyle. Çiftleşmeye çağıran üveyik kuşları bile daha seksi.
-Ben yazarım abi buna, çirkin mirkin anlamam.
-Lan çıtayı bu kadar düşürme, yarın öbür gün çalıya çırpıya sürterken bulmayayım seni.
-Gittim abi ben.

Dedi ve cidden gitti arkadaşım kızın önüne. Ben gidip konuşacak ya da birlikte dans edecek sanarken birden elinden tuttu ve önüne çekti. Ve o an, tarihi göt oluş anı: kız, elinin tersiyle arkadaşımı reddedip arkasını dönüp dansına devam etti. Resssmen kişi üzerinden ego tatmin etmişti. Kralıydı o an oranın kız. Ver elini öpek hanım ağam, bilememişiz desek yeriydi. Ha sen bunları anlatıyosun böyle de sen naptın dersen, yazıyı kısa kesmek zorundayım zaten bu yüzden. Rabushka yengeniz bekliyor şu an. Öyle sabırlı ki, canım yaa, kıyamam...

15 yorum:

  1. görsel temalarla beslediğin bu harikulade yazının hastası oldum. rabushka'lı videoları da bekliyoruz hoanes. aksjdhaslk

    YanıtlaSil
  2. Beni unutmakta haklıymışsın. Atar yaptığım için özür dilerim .)

    YanıtlaSil
  3. arada what is love mı çalıyor ?

    YanıtlaSil
  4. gay barda yaşadılarınıda anlatsaydın ya...

    YanıtlaSil
  5. uzaklarda arama hoanes, çünkü her şey içinde--- sabır dediysen feng shu-i derim

    YanıtlaSil
  6. tripkolic yazısını görür görmez şarkıyı dinlememe gerek kalmadan güldüm bu 1=)

    korelilerden ben de nasibimi almışım ki yanmamak uğruna her atraksiyonu deniyorum ister mal de ister ne dersen de bu 2=)

    hepimizin içinde gizli bir disko canavarı var evet hepimiz apaçiyiz zorlamanın alemi yok bu 3=)

    şu mutsuz günümde beni güldürdün ya sana Rabushka yengemizle bir yastıkta kocamayı diliyorum (dua mı beddua mı oldu bilemedim aha bu da 4=)

    YanıtlaSil
  7. unutmadan; videolu, capsli demişsin götüm buna ayrı yarıldım yazmadan edemiycem=)

    YanıtlaSil
  8. ziyaaa! çakıyla aslan mı öldürdün...


    -neyse yinede severek izliyoruz

    YanıtlaSil
  9. barney bitirişi olmuş.

    YanıtlaSil
  10. şöyle bi iki dakikalığına kalbim durdu. sonra dirildim. dirilmez ola idim!

    YanıtlaSil
  11. "dalga geçilen şarkının dile dolanması" hastalığıyla ben de karşı karşıyayım, merak etme... :)

    YanıtlaSil
  12. Dikkat edelim de Rabushka yengemiz matruskaya dönüşmesin, içinden de 1.10'luk ispanyol ablamız çıkmasın.(tekne turu fotosuna zoomlayıp ingiliz götüne 15 saniye bakan insan)

    YanıtlaSil
  13. lan o değilde cidden dilime dolandı bu amk senin emi..

    olamazz olamazzz sensiz yarim kabir azabından beter halim...

    YanıtlaSil