Uzun Olamayacak Kadar Kısa 2

Sosyalleşmek, sosyal olmak ve final olarak: sosyal medya. Hay sikeyim sizin sosyalinizi. Nasıl tiksiniyorum şu sosyal medya lafından anlatamam. Eskiden bir grup malın ayda yılda yaptığı bir olaya verdiği addı "sosyalleşmek". -Merhaba ben Ahmet, arkadaşım Hasan ve Selahattin ile bir kafede oturup meşrubat içeceğiz. Selahattin'in arkadaşı Pınar'ın da katılımıyla sosyalleşeceğiz. Lan amınakoduğum alt tarafı dışarı çıkıyosun yavşak. Bu dışarı çıkma olayını da her haftasonu görevmiş gibi icra etmek de bu sosyalleşmenin bir parçası. "Sosyal olacağım hibinolar, daha çok insanla tanışacağım, sosyalleşeceğöööm" Sosyal Medya da bu olayın bir devamı. Rakamlar üzerine kurulu arkadaşlıkların, vasıfsız gerzeklerin google'ın 3. sayfasında bulamadığı az damarlı japon yarrağını başkasının bulmasıyla, araba çarpan bir köpeğe 3 değil de 10 kişinin dikkatini çekilmesinin sonucunda bir baytarın çıkıp; araba çarpmış buna teşhisiyle ve sonrasında "işte sosyal medyanın gücü" tepkisinin verilmesidir sikik sosyal medya. Bir de paylaşım var ki eş değer, başka başlık konusu. Burada paylaşımda bulunuyorum taam mı, az saygılı olun. Baylaşım.

Şey diyordum hep "nüfus cüzdanımda din hanesine doğar doğmaz müslüman yazılmış, bana sordular mı dinimi yazıyorlar? Hem nüfus cüzdanında din hanesi başlı başına gereksiz bir şey" böyle klasik düşünceler... İnanır mısın bilmem, -kaldı ki sikimde değil- ben nüfus cüzdanındaki yazıyı düşünürken asıl olay hiç aklıma bile gelmemiş: "pipimi kesmişler ya!" Lan sordunuz mu hiç; biz seni sünnet etcez, senin bu konu hakkındaki fikirlerin neler? dilersen bir brainstorming(bu kelimenin hastasıyım. 3-5 malın toplanıp konuşması en fazla bu kadar havalı gösterilmeye çalışılabilirdi) yapalım diye. Ben belki kesmeyin diyicem, ya da dantel örneği getirip "dikişi tam bu örnekteki gibi istiyorum" diyicem. kıvırıp dikmişiniz hemen, nerde estetik. Lan niye kesiyonuz insanların pipilerini sormadan allahsızlar.

El öpmek nasıl pis bir gelenektir, düşündükçe iğreniyorum. Başka ülkelerde var mı bilmiyorum ama vardır muadilleri muhakkak. Şimdi elini öptüğümüz kişi mantıken yaşlı di mi. 28 yaşındaki adamın elini niye öpelim. E yaşlı dediğimiz canlı da, öyle kendine çok süper bakabilen bir tür değil. Sıçıyo, işiyo, dişini çıkarıyo, yürürken sürekli bir yerlere tutunuyo. Ne kadar temiz olursa olsun sıklıklar sonucu çok yüksek bir sterilizasyon zor. Onu geçtim eli öpülmeyecek kategorisindeki de öyle süper temiz olamıyo ki her an. Misal takribi 3 gün önce çatadanak, habersizce dedemlere gittim ve kapıyı açar açmaz dedemin elini öptüm. Aynı dakika aynı sahnede ben olsam; 5 dakika önce sikimi kaşımış ve içeri giren torunuma yaşlı pipisi kokan elimi öptürüyo olurdum. Yaşlı diye farklı bir cins varmış gibi bahsediyorum ama var cidden. Yaşlanınca kafalar bi güzel oluyo, dünya farklılaşıyo, e haliyle yeni bir kategori çıkıyo, sürekli ne zaman öleceğini bekliyosun. Ovv yaş da 78 olmuş valla ölme vakti de geldi. Ben ölür.

Peluş olan her şeyden tiksiniyorum. Ördeğinden köpeğine, sincabından zürafasına, Darth Vader'inden Ulubatlı Hasan'ına... Bunun sebebi de; 7-8 yaşlarındaki doğum günüme gelen herkesin sözleşmişcesine peluş sikler alması. Yav bre ruh hastaları, siz ne zaman beni peluşla, meluşla oynarken gördünüz. Futbol topuyla uyuyordum lan. Forma, futbol topu, krampon falan bekliyorum. Alıyorum hediye paketini elime hafif mıncırıyorum, tartıyorum, anlıyorum ki içindeki peluş bi sik, dönüp gülümsedikten sonra teşşekkür ediyorum. Lan bir değil iki değil, açıyorum ördek çıkıyo, açıyorum zürafa çıkıyo, açıyorum fil çıkıyo... Hayvanat bahçesine 3 kala del geldi bi anda, içimden "ördekle fili sikiştirsem" nasıl bir tür çıkacağını düşünüyorum. En son "lan bari Takoz Recep'in formasını alsaydınız orozbucocukları" dediğimi hatırlıyorum. Sonrası serbest, sonrsı pazar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder