Sağır ve Dilsizim :(

Sağolsun çalışanlarımız aynı anda tatil iznini kullandığından, bu yaz ense ve tatil ikilisini yapmak yerine işe gidiyorum, çalışıyorum, ışıldıyorum. Bu ve bunun hakkındaki detaylar başka bir yazının konusu. Birkaç gün önce işten çıkıp, en acilinden okuluma gitmem gerekti ve taksi çağırdım:


-iyi günler abi, x üniversitesi.
-okuyor musun?
-evet abi. (kısa ve net cevaplar, aman muhabbet uzamasın)
-okumak gibisi var mı? zamanında keşke okusaydık. (geliyo geliyo süper geyik geliyo)
-doğru abi. (profesyonelce her muhabbeti tıkıyorum)
-misal, senden evvel iki Rus karısı aldım, Laleli'ye bıraktım (lan misal ne? nerden geçtik bu konuya)
-evet abi (zorunlu onaylama, zira adam yola değil gözlerimin içine bakıyor)
-arkaya oturdular. ikiside mini giymiş, dağ gibi karılar. biri sarışın biri esmer. (bkz: tasvir)
-(delicesine susuyorum, abi daha da şevkleniyo)
-ben tabi aynadan kesiyorum, esmer açtı bacaklarını (afedersiniz elini vajina şekline getirir ve bana döner) ancuğu gözüküyo, bızırı titriyo araba çukurlara girdikçe gavurun, belli ki yeni müşteriden gelmiş. (ben böyle dönmüş bir çift göz görmedim)
-(susmanın yanında pısıyorum da artık)
-9 yaşında kızım var, önlük aldım geçen gün misal (abi hakiki manyak, bağsız geçiyo konudan konuya)
-(ben yokum, beni geç)
-böyle anlatıyorum ama babayım ben de. (vallahi korkuyorum lan) şimdi bunları anlatınca okulu bırakıp taksici olmak istemeyesin (aaa espiri, du gülim)
-yok abi ehe mehe (sempatik gözükeyim)
-öhörömöhöröeheöeehohohhsss (güldü)
(derken ani bir fren, uzun bir korna sesi, öndeki arabaya çarpmaya ramaklardayız. taksici abimiz kafayı camdan uzatır...)
-ananınbacınınkarınınkundaktakibebeğinçocuğununyengenilalalalalalalalalalalalalalalsiktiminin (küfürler nirvanası)
(içeri girer, hımmssss sesiyle birlikte)
-pezevenkkk.
-evet abi.
-sana demedim yeğenim.
-yeğeninim.


Aman taksici bana sarmasın, başıma ağrı koymasın derken başıma en fenası geldi ve bi daha da binmem lan taksiye diye kendi kendime söylendim taa ki 1 gün sonrasına kadar. Sabah altıda yattığım ve sabah altıda uyandığım bir gün yine iş yerindeyim. Göz kapakçıklarımın aralığı tahmini 3mm. Dünyayı kırık televizyon ekrarından izliyoum. Ve bunun üzerine 1 konteyner mal geldi ve tırı boşaltmak durumunda kaldım. Güneşin alnında saatler süren tır boşaltma olayından sonra(tır büyük olduğundan geç boşalıyo) akşam oldu. Deli gibi yorgundum ve eve gitmeye can atıyordum. Arabanın salak bir arızası yüzünden tamirciye bırakmak zorunda kaldım. Yine taksiye mahkumdum. Lütfen lan bu seferki manyak çıkmasın, zaten yorgunum başım ağrıyo, katlanamam iç sesleriyle duraktan taksi çağırdım. Taksiye bindim ve 2. dakikada taksici başladı:


-Haftasonu karıyı çocukları aldım Ağva’ya gittim. Denize girdim bin pişman oldum. Sol kulağıma su girdi, çıkmıyo abi iki gündür. Duraktan arkadaşlar arıyor dalga geçiyor, o duyamaz diye. Makarası olduk çoluk çocuğun. Geçer di mi abi bir iki güne?

(yola bakıp hiç sesimi çıkarmadım)

-Aslında var ya hiç gitmeyecektik Ağva’ya. Hem uzak hem sahili pis, kalabalık, denizi de çok dalgalı valla ben bi tat alamadım. Kadınlar falan denize giriyor, elbiseleriyle. Aslında ıslanınca kıyafetleri vücuduna yapışıyor, daha fazla dikkat çekiyor. Halbuki mayo giyseler kimse dönüp bakmayacak. Sen Ağva’ya gittin mi abi hiç?

(yola bakmaya devam ettim)

-Taksicilik İstanbul'da yapılacak meslek değil. Hırlısı var hırsızı var, sarhoşu var, trafik desen ayrı dert. Her gün binbir türlü sorunla uğraşıyorsun. Ben aslında The Marmara Otel'de muhasebede çalışıyordum, erken emekliye ayrıldım. Çocuğun sorunları oldu, okuldu şuydu derken para yetiştiremez oldum. Evi sattım, şimdi taksicilik yapıyorum. İnsan ne oldum dememmeli, ne olucam demeli. Yarınımızın garantisi yok ki. Sen ne işle meşgulsün abi?

(Baktım adam susacak gibi değil, cebimden aypok’umu çıkarıp yazmaya başladım):

Sağır ve Dilsizim :(

-Abi valla özür dilerim, bilemedim ki birden. Nerden anlayacak insan. Tipinden de belli olmuyor ki. Peki abi doğuştan mı, yoksa allah muhafaza bir kaza falan mı geçirdin. Gerçi doğuştan sağır oldun mu dilsiz de oluyosun zannedersem. Çünkü hiçbir şey duymuyorsun ya, e haliyle de konuşamıyorsun. Abi hiç unutmam bizim komşumuzun oğlu…

-Hay abini sikeyim be güzel kardeşim, hay ben senin abini sikeyim.

19 yorum:

  1. offfff karnıma ağrı girdi yaa :D

    YanıtlaSil
  2. Yazıya kopmakla birlikte asıl geceme renk katan kısım, "ananınbacınınkarınınkundaktakibebeğinçocuğununyengenilalalalalalalalalalalalalalalsiktiminin (küfürler nirvanası)" oldu.
    (:

    YanıtlaSil
  3. çiçek taksi gibi martavallarda hep taksici tarafını anlattılar hacı, bi sefer de müşteriyi senaryolaştırsınlar bak sen o zaman gör muhabbeti, reytingi... şşş fikri ben attım olm ortayaaaa... benimdir yane biline!!

    YanıtlaSil
  4. adsız diyo yaaaa ne adsızı olmmm benim ben zamangelince... vay deyyus adsız diyoooo

    YanıtlaSil
  5. Haha:)Bana bir tane akıllı taksici göstersene:)

    YanıtlaSil
  6. Dayı rus olayını iyi yazmış :))))

    YanıtlaSil
  7. Sagir ve dilsizim he, harbi arada kullanmak lazim bu yontemi :)

    YanıtlaSil
  8. bızırı titriyor

    YanıtlaSil
  9. nan.. demek benı buralarda ona buna godoşlara annatıp guluyonuz haaa.. senin aananınbacınınkarınınkundaktakibebeğinçocuğununyengenilalalalalalalala..

    imza:1. numaralı taksici :)

    YanıtlaSil
  10. allahım bir tek ben miyim böyle taksicilere yakalanan diyordum:)

    YanıtlaSil
  11. "öhörömöhöröeheöeehohohhsss (güldü)"

    öhörömöhöröeheöeehohohhsss (güldüm)

    YanıtlaSil
  12. Dikkat taksi çıkabilir, sarı t-shirt'ün var mı abi senin? giyme onu, taksi çekiyor olabilir... bknz:http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=Cekim+kuvveti

    YanıtlaSil
  13. 1. taksiciye dağıldım. 2. taksici biraz fazlaca mal olmalı ki, gideceğin yeri gayet de dilini kullanarak söylediğini unutmuş gitmiş :d

    YanıtlaSil
  14. Şu blogun açıldığı ilk günleri bilirim hayat ne tuhaf vapurlar filan. Ayrıca hahaha tarzı yorumları silelim di mi ama... ccc papagan ccc

    YanıtlaSil
  15. methadonia fena yakalamış=) güzeeel =)

    YanıtlaSil
  16. Ben de hep otobüs yolculuğunda bunu denemek isterdim; ama niyetim sağır veya dilsiz olmanın nasıl bir şey olduğunu öğrenmek içindi. Malesef... Yapılan yoğun baskılar üzerine bu fikrimden vazgeçtim.
    Yazı süperdi. Gerçekten güzel yazıyorsunuz... :) Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
  17. sağır ve dilsizim dedikten sonra adamın soru sorması...;)

    YanıtlaSil
  18. Süper bi yazı, koptum..! :) :)

    YanıtlaSil